Thursday, March 17, 2016

#Tutorial3 : Gambar membesar apabila disentuh cursor

Haiiii.. kalau hari tu, aku dah up tutorial tentang bunga yang berterabur kan.. Hari ni nak buat tutorial supaya gambar membesar apabila cursor kat gambar tuu.. Sebenarnya ia lebih dikenali sebagai Image Zoom Effect ye kawan-kawan semua.. Bagi yang nak cuba tutorial ni, anda hanya perlu follow step yang mudah jee..

Haa follow step by step tau:-
1. Log in akaun blog korang dulu yee
2. Korang bukak Template > Edit HTML
3. Kemudian, korang BOLD kan semua kod-kod yang terdapat dalam tu dan klik Ctrl +F
4. Then, korang copy and paste dekat kotak kecik di sebelah kanan yee

]]></b:skin>
5. Bila dah jumpa, korang kod kat atas ni.. Korang copy pulak di bawah ni dan paste kan di atas kod yang korang cari tadi

.post img, table.tr-caption-container { border:none; max-width:560px; height:auto; -o-transition: all 0.5s; -moz-transition: all 0.5s; -webkit-transition: all 0.5s; }.post img:hover { -o-transition: all 0.3s; -moz-transition: all 0.3s; -webkit-transition: all 0.3s; -moz-transform: scale(1.5); -o-transform: scale(1.5); -webkit-transform: scale(1.5); -webkit-border-radius: 0px 0px; -moz-border-radius: 0px / 0px; -webkit-box-shadow: 2px 2px 6px rgba(0,0,0,0.6); }
 6. Korang jangan Save dulu tau sebaliknya Pilih PREVIEW TEMPLATE untuk tengok samada jadi atau tak.. Kalau dah jadi baru boleh save, dan bermaknanya korang berjaya..yeahhh..hehe

1 comment:

faiza bunyamin said...

http://adrianafaizul.blogspot.com/2016/03/5-soalan-dari-ucing-versi-2.html

Jom bersegmen

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg