Saturday, November 18, 2017

SPM Fever Giveaway



Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Bersempena dengan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bermula pada hari ini, 6 Nov 2017, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati dengan secara rasminya melancarkan SPM Fever Giveaway. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan pelbagai hadiah menarik dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:



Hadiah Pertama: Full Edit Blog X 1 pemenang

Hadiah Kedua: RM30 X 1 pemenang

Hadiah Ketiga: Instant Shawl X 2 pemenang

Hadiah Keempat: Preloved Novel X 3 pemenang

Hadiah Kelima: Buku Agama X 1 pemenang

Hadiah Keenam: Buku Cerita dan Year Planner X 1 pemenang

Hadiah Ketujuh: RM20 X 3 pemenang

Hadiah Kelapan: RM10 X 5 pemenang

Hadiah Kesembilan: Topup RM10 X 8 pemenang


Kesemuanya 25 orang pemenang bakal kami cari!



Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog penganjur dan penaja-penaja berikut:
* Abam Kie * Henrietta Jose * Aira * Najah Mustapa * Mamapipie * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

2. Follow instagram berikut: (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)
* Hernee Nazir * Najah Mustapa * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

3. Like Facebook berikut:
* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * JMBelog * Shalimar Yusof * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu *

4. Follow Google Plus berikut:
* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * Sheila Adziz *
Shikin Razali *

5. Letakkan URL Blog Mamapipie di dalam blog list anda.

6. Buat entri bertajuk 'SPM Fever Giveaway'.

7. Salin dan tampal kod HTML di bawah:

8. Dengan tidak melebihi 100 patah perkataan, tuliskan satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan semasa menduduki SPM dahulu. Contohnya, terlewat bangun, terlupa membawa MyKad, terpaksa ambik periksa di dalam wad, terkantoi dengan pengawas SPM dan sebagainya. Perenggan ini hendaklah ditaip di dalam entri anda dengan menggunakan huruf italic. Pemenang-pemenang akan dipilih berdasarkan coretan pengalaman yang paling menarik dan asli (authentic).

Teringat masa ambil SPM dulu tahun 2011, masa tu aku Sekolah Menengah Vokasional Kota Tinggi, Kota Tinggi. Ada satu hari tu aku kena pergi sekolah awal sebab ayah aku kena pergi kerja awal. So nak tak nak kenalah bangun awal, siap awal padahal rasa ngantuk penat yang amat. Huhh. Aku sampai sekolah dalam 6.20 pagi gitu. Oleh sebab awal lagi, aku duduklah dewan peperiksaan sebab pintu tak kunci (hehe).. kebetulan masa tu aku ada paper Sejarah tapi 1 paper jela masa tu bukan macam sekarang sampai 3 paper. Aku pun bukalah buku sejarah (acah2 rajin pulakkan), tup - tup. Ce teka, aku nampak crush aku pun sampai awal dalam 6.30 pagi gitu.. wah awal jugak dia sampai. Sambil selak buku sambil usha dia.. hahaha. Tgk jela ea, tak delah tergedik - gedik kat sini. At least adalah semangat nak membaca buku daripada mengantuk. Tengah leka membaca, dia toleh aku dan tanya soalan, nasib baik aku dapat jawab kalau tak malu weii.. hahaha, dapatlah aku menjawab paper sejarah dengan penuh semangat. Alhamdulillah, terima kasih crush.. hehe

9. Terbitkan

10. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri di SINI sahaja.

11. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini.

Jom klik di SINI jika nak join SPM Fever Giveaway.

Peraduan berlangsung sehingga 11.59 malam, 30 November 2017.



SEKIAN. TERIMA KASIH.



 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg